Wa speile dee manne ?

  

  Demo 2003 : 3d demo, 2 tracks , 1 take !

Voor details in verband met de opname: zie Roddels van januari 2003

Kort samengevat: opnames in 1 take op 2 tracks. Gewoon allemaal samen in n kot, en spelen maar. Geen overdubs, geen multitrack, geen knip- en plakwerk. 
"As live as it gets!"

Dit is een perfecte weergave van wat je kan verwachten tijdens een optreden van Bad Luke & The Happy Few featuring The Horny Sexion anno 2003.

 

Opnames: Overijse, 02/01/2003 en 04/01/2003

Techniek: Tim Janssen & Alain Janssen

Drum: Jol Meurisse
Bass: Alain Janssen
Keys: Dirk Maes
Guitar: Chris Vits
Vocals: Hans Deboeck

Baritone Sax: Willy Janssens
Tenor Sax: Dirk Verbrugge
Trumpet: Joeri Wingelinckx

  

Titel Full MP3
(128 Kbps)
Sample  
(96 Kbps)
Gee I wish
(Milton Love/Sam Phillips, arr. Duke Robillard)

Dit swingnummer MOEST er gewoon op, als je de luxe hebt van een driekoppige blazerssectie. We baseerden ons voornamelijk op de uitvoering van Duke Robillard op "Duke's Blues". Prachtige CD, van een fabuleuze muzikant. Let op de intro en vooral ook op het slot, met de Horny Sexion in de spotlight. All-night-long-nog-aan-toe!!

MP3 (3,46 Mb) MP3 (372 Kb)
Baby please don't lie to me
( Kim Wilson)

Rechttoe-rechtaan up-tempo bluesnummer, met gitaarsolo van Chris "El" Vits. Simpel maar efficient horn arrangement (tiens, dat rijmt). Let op voor de allereerste seconde: zet het volume ietske stiller, zeker als je luistert met koptelefoon...

MP3 (2,66 Mb) MP3 (358 Kb)
Don't touch me 
(Johnny Guitar Watson, arr. Kim Wilson, Ronnie Cuber)

Johnny "Guitar" Watson ! Een van onze favorieten. Deze keer met een regelrechte smartlap. En Jol maar doormeppen op de drums. Jammer alleen dat je hier de choreografie mist van de Horny Sexion tijdens live-uitvoeringen. Het blazersarrangement is gebaseerd op de uitvoering van Kim Wilson op "Tigerman". En El Vits gaat hier weeral ne gang...

MP3 (3,47 Mb) MP3 (526 Kb)
Rocks in my bed
(Duke Ellington, arr. Roomful of Blues, adapted by BL & THF)

Duke Ellington: dat betekent een jazzy nummer, zeer trage blues, met Joeri Wingelinckx aan de trompet in een prominente rol, en ook Willy Janssens in een zeer mooie baritonsax solo. Hans krijgt uitgebreid de gelegenheid om zijn zangtalent te demonstreren, en maakt er dankbaar gebruik van.
Het blazersarrangement schrijven was een hele uitdaging: Duke Ellington had een volledige big band ter beschikking, Roomful of Blues hebben er een arrangement van gemaakt voor 5 blazers (op "There goes the neighbourhood"), die ik dan op mijn beurt heb proberen te herleiden tot 3 blazers. We hebben erop gezweet, maar het resultaat is er ook naar. 

MP3 (5,30 Mb) MP3 (519 Kb)
Rocket 88
(Jackie Brenston, arr. BL & THF)

Een pure fifties R&B classic, officieel gecrediteerd aan Jackie Brenston & His Delta Cats, maar in realiteit een nummer van Ike Turner, met Jackie Brenston aan de sax en zang. Door velen (waarschijnlijk ten onrechte) beschouwd als de allereerste Rock&Roll opname uit de geschiedenis. Voor het volledige verhaal, inclusief sample van het origineel en lyrics, zie hier
In onze versie mag Dirk "Saxy D" Verbrugge hier loos gaan op de tenorsax. Ongelooflijk plezant om spelen, met een aanstekelijke groove. Dansen is toegelaten. 

MP3 (3,33 Mb) MP3 (532 Kb)
One room country shack
(Johnny Guitar Watson, arr. BL & THF)

Hier is Johnny weer, zie: 2e nummer van zijn hand op deze demo (na "Don't touch me"), en vroeger speelden we ook nog "Half Pint of Whiskey" en "Gangster of Love" van deze blueslegende. 
Het blazersarrangement is (kuch kuch) geheel van mijn hand, en El Vits smijt zich hier met volle overgave in een knappe gitaarsolo.

MP3 (2,97 Mb) MP3 (498 Kb)
I came here to rock
(Vidar Busk)
  MP3 (525 Kb)
Party Hardy
(Bad Luke & The Happy Few)
  MP3 (429 Kb)
All work and no play
(Van Morrison)
  MP3 (357 Kb)

 

En, wat vind je ervan? Dikken brol? Toch te doen? Laat het ons weten via Bad Luke's Guestbook. En maak je vooral geen zorgen: we kunnen tegen een portie kritiek... als we mogen antwoorden tenminste :-)

   


  Demo 1999 : onze vorige demo-CD

  

Hier krijg je enkele samples van onze vorige demo , in Real Audio G2 formaat (als je nog geen RealPlayer hebt, dan kan je het gratis gaan downloaden van: http://www.real.com/products/player . Vergeet echter niet om hier terug te keren achteraf, of beter nog, bookmark deze website...)

Deze opnames waren een eerste schuchtere poging om met blazers te experimenteren (in 2 nummers). Willy Janssens speelde hier al mee op baritonsax, is dan blijven plakken, en tegenwoordig speelt hij in onze vaste blazerssectie The Horny Sexion

 

real producer G2 (2126 bytes) getfree.jpg (1879 bytes)

  (klik op een titel)

hoes midden (3187 bytes) hoes voor (22641 bytes)
 

Tracks: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

 

 

Deze CD werd opgenomen te Meise,in het voorjaar van 1999, door deze sukkelaars:

Vocals, backing vocals:  Hans "Boekes" Deboeck  hammond 2 (2296 bytes)
Guitar:  Chris "de Nr" Vits   dirk hammond 1 (2075 bytes)
Piano, Hammond:  Dirk Maes
Bass, backing vocals:  Alain "Provist" Janssen
Drum:  Philippe "Fluppel" Schoovaerts  
 
Percussion on ( 4 ) and ( 9 ): Rudy Opdenacker, Thor, BL & THF
Extra backing vocal on ( 1 ), ( 5 ), ( 9 ): Mike Brunswick  
 

Horns on ( 2 ) and ( 9 )
   (arranged by Dirk Maes) :

horns (3190 bytes)  horns 2 (2913 bytes)
Bariton Sax: Willy Janssens willy(2483 bytes)
Alt Sax: Christian Duvelier christian (2482 bytes)
Trombone: Geert Bekaert geert (2800 bytes)

 

  


  Demo 3 (1996): hoe we vroeger klonken (nostalgie....)

  

  Je kan hier ook nog 's luisteren naar onze allereerste democassette, maar er dient wel gezegd dat deze ergens in '96 opgenomen is, dat er van de toenmalige bezetting nu nog slechts drie muzikanten overblijven (Hans, Chris, ikzelf), en dat deze demo bijgevolg niet meer representatief is. Zowel qua groepsklank als qua repertoire. Maar 't is toch plezant om nog 's te horen waar we toen mee bezig waren.

Probeer eerst in de kolom "Stream" om in real time te luisteren. Geeft dit teveel problemen (wat niet abnormaal is: 't is slechts http-streaming), kan je ook gewoon het bestand downloaden en lokaal beluisteren.

 

Real Audio 3.0

16 kbps

Titel Stream Download
How do you spell love ? (begin) 1 min 19 sec 155 Kb
Move on down the road 2 min 14 sec 261 Kb
Just a little bit 1 min 50 sec 217 Kb
Kansas City 2 min 47 sec 327 Kb
High Fashion Woman 1 min 40 sec 196 Kb
Lesson or two 2 min 17 sec 269 Kb
Caledonia 3 min 16 sec 384 Kb
How do you spell love ? (einde) 49 sec 97 Kb

 

 

 

Home | Welkom | Wie | Wat | Wanneer | RoddelsLinks | Info | Guestbook


20-Sep-2006

- Dirk Maes

Hits: Hit Counter