Roddels: Archief van 2000-2001

 

PE03257A.gif (4096 bytes)

Archief van 1997
Archief van 1998
Archief van 1999
Terug naar vandaag

 

 

 

 
  December 2001 : en de Happy few, zij ploeterden voort topmei 2001januari 2000
 

 

 

Weer 6 maand sinds de laatste update: het lijkt er niet op te beteren... en toch. We hebben tijdens de zomermaanden met enkele drummers kunnen testen, met 1 ervan hoopten we terug op het juiste spoor te zitten. We hebben er trouwens Saxy Dirk z'n 40e verjaardag mee helpen opluisteren. Maar uiteindelijk bleek het toch niet genoeg vooruit te gaan, en hebben we de zoektocht verdergezet. Sinds november hebben we weer een drumbeest in ons midden: Joël "ik ga der nog eentje maken!" Meurisse .


Eigenlijk hadden we op 23 november al een eerste optreden met Joël kunnen doen in de Grain d'Orge, maar een dramatische gebeurtenis heeft er anders over beslist. 
 
En verder: Saxy Dirk lijkt kontent over zijn nieuw smoelwerk, Chris Gitaar heeft zich een nieuw repetitiekot aangeschaft (en is er dan maar direkt in gaan wonen ook, de fanatiekeling), Hans gaat Chris z'n oud repetitiekot ombouwen tot Harley-Davidson-garage-annex-duivenkot (en gaat er ook in wonen), Joeri heeft last met zijn agenda sinds hij school voor werk heeft omgeruild, Willy blijft als vanouds wailen, en Alain is nog altijd zijn eigen "coole" zelven.

Ah ja: we repeteren nu in café "The Relax" in Vilvoorde. 

 

 

 
  Mei 2001 : moeilijke tijden topdecember 2001december 2000januari 2000
 

 

 

De laatste update van deze pagina dateert ondertussen al van 5 maand geleden, en dit wijst volgens u, beste lezer, misschien wel op problemen bij Bad Luke: wel dan heeft u, beste lezer, groot gelijk! Er doen allerhande geruchten de ronde over Bad Luke, sommigen zijn waar, anderen zijn grove leugens. Om alle onduidelijkheid uit de wereld te helpen, volgt hier een overzicht:

Absoluut Waar:

 • we zitten zonder drummer. Flup heeft geen tijd meer om zich volledig aan de groep te wijden, en heeft hieruit het logische besluit getrokken zijn plaats vacant te stellen. Hij heeft het uiteindelijk bijna 4 jaar uitgehouden bij Bad Luke, een record voor onze drummers. We zijn dus op zoek naar een vervanger: wie zich geroepen voelt, stuurt maar een mail . Niet te lang wachten echter, want we zijn er al enkele aan het testen (of zij aan ons, 't is maar hoe je het bekijkt)

 • Chris Gitaar is in januari, in een vlaag van zinsverbijstering, uit de groep gestapt, om er 24 uur later weer in te stappen. Begin van dementie?

 • Chris Gitaar begint nu ook fysieke problemen te vertonen, en dit lijkt wel ernstiger. Problemen met de rug zorgen ervoor dat hij geregeld buiten strijd is, en onmogelijk kan spelen. Rustig blijven is momenteel de boodschap.

 • Dirk Sax heeft tijdelijke problemen met zijn porseleinwinkel , wat uiteraard vervelend is voor een saxofonist (momenteel if't eerder fakfofonift). Hij ook enkele weken buiten strijd dus.

 • Joeri Trompet heeft eindexamens (zijn laatste, hoopt hij tenminste) en is dus ook onbeschikbaar tot eind juni (of eind september...).

 
Grove Leugens:

 • Alain Bas zou zich tot het Tantristisch Boeddhisme bekeerd hebben, onlangs in een sekte gesignaleerd zijn, enkel nog traditionele Tibetaanse volksmuziek spelen, en voortaan als Lama Ahlmal Grust door het leven willen gaan.

 • Willy Sax zou een geslachtsverandering ondergaan hebben, en voortaan als Juliette door het leven willen gaan. 


Conclusie: we staan momenteel op non-actief, en dit zou wel 's tot september kunnen duren. Het lastige is dat we ondertussen optredens moet weigeren, terwijl we net jaren gewerkt hebben om in een situatie te geraken waar we optredens aangeboden krijgen in plaats van erom te moeten bedelen. En nu komen ze, en moeten we ze weigeren. Zeer frustrerend.

Enfin, blijf deze pagina's consulteren, want we verliezen de moed niet.


 

 
  December 2000 : nieuwe URL "www.badluke.be" ! topmei 2001november 2000januari 2000
 

 

 

De liberalisering van de Belgische domeinnamen heeft ervoor gezorgd dat je deze website nu eindelijk kan terugvinden via de URL die het van in het begin had moeten zijn: http://www.badluke.be


Wegens een communicatiestoornis stonden vijf van de acht Bad Lukisten donderdag te wachten aan het repetitiekot, terwijl de drie anderen ervan uitgingen dat het geen repetitie was. En wat doet ne mens in zo'n geval: een pint gaan pakken natuurlijk. En wie komen we daar tegen: Eric en Nicky begot... Maanden geleden dat we hem nog gezien hadden, en het doet deugd om te zien hoe hij stilaan weer de oude wordt (hoewel het voor hem niet snel genoeg gaat).   
 
De ziekenboeg blijft druk bezocht: nu is Dirk Verbrugge opgenomen met nierstenen. Komt ervan hé Dirk: altijd maar die intro van "Rocks in my bed" instuderen...
En om de cirkel rond te maken: terwijl ik dit schrijf zit ik hier met een forse buikgriep. Zoals Clapton al zong: "Let it flow, let it flow..."

Voor meer van deze sappige verhalen: see you next year!!!

 

 
  November 2000 : ziekenboeg topdecember 2000oktober 2000januari 2000
 

 

 

Het jaar 2000 is blijkbaar geen goed jaar voor de gezondheidstoestand van de "Bad Lukisten" geweest. Na al de troebelen met Eric ligt nu Fluppel in de lappenmand met een dubbele longontsteking. Het probleem met zo'n ziekte is dan nog dat je er moeilijk vanaf komt. Het optreden in de Grain d'Orge van 24 november is om die reden verplaatst naar 5 januari 2001. Bij leven en welzijn...

 

 
  Oktober 2000 : spotlight on Siegy topnovember 2000september 2000januari 2000
 

 

 

Het is nu exact 1 jaar geleden dat we met The Horny Sexion beginnen optreden zijn. En de meeste van die optredens zijn qua geluidstechniek in goede banen geleid door 1 man in de schaduw. Maar het is op de momenten dat hij er niet bij is dat we pas merken hoe belangrijk het is om iemand te hebben die de groep kent, en die verstand heeft van geluidstechniek. Spijtig genoeg hebben we het onlangs namelijk moeten meemaken dat de plaatselijke PA-mensen... laat ons zeggen, niet erg ervaren waren... Wat een concert kompleet de mist in doet gaan.

Zodus: een kleine wave voor Siegy Matthys !!!

 

 
  September 2000 : vakantie gedaan topoktober 2000augustus 2000januari 2000
 

 

 

Vakantie gedaan: dat betekent nieuwe nummers instuderen en terug gaan optreden. Joeri trekt ondertussen goed zijn plan, ondanks het feit dat hij midden in de herexamens zit (oeps... ik mocht dat toch zeggen hé Joeri... kwestie van je reputatie niet te ondermijnen...).


Goed nieuws van Eric: hij is er eindelijk in geslaagd om de dokters zo zot te krijgen dat ze hem van pure miserie buitengesmeten hebben. Anders gezegd: hij is terug thuis. Maar jammer genoeg nog niet terug in de groep. Joeri zal nog een tijdje moeten cumuleren.   

 

 
  Augustus 2000 : Welkom Joeri topseptember 2000juli 2000januari 2000
 

 

 

Joeri Wingelinckx

We zijn dus weer genoodzaakt om een nieuwe muzikant in te passen (en naar aloude gewoonte is't hoogdringend, wegens concerten in't vooruitzicht): Eric wordt namelijk voorlopig vervangen door Joeri Wingelinckx, met zijn 24 jaar nu de Benjamin van de groep. Hij speelt trompet in een big band en een concert band, is student electronica, en verzorgt de klanktechniek van een bluesband. Meer info over hem vind je op zijn persoonlijke homepage: http://users.pandora.be/jazzytown .

  

Wat betreft Eric: er zijn enige complicaties opgetreden waardoor hij nog steeds in 't hospitaal moet blijven. En van trompet spelen is er nog altijd geen sprake: zijn terugkeer in de groep is dus niet voor morgen.   

 

 
  Juli 2000 : update on Eric... topaugustus 2000juni 2000januari 2000
 

 

 

Op 2 juli hebben we een "iemeel" gekregen uit Engeland, van Eric zelf. Enkele citaten hieruit: 
 • "Dit is de allereerste iemeel die ik zelf maak en dan nog met mijn linker hand, allemaal heel veel dank voor de aanmoedigende berichtjes en steun die we krijgen van jullie aan de andere kant van 't water."
 • "Ik hoop zo snel mogelijk in Belgie te zijn om daar verder te werken aan mijn fysieke conditie en weer terug in de running te komen." 
 • "Tegenover twaalf dagen geleden kan ik al terug alleen op beide voeten staan en heb ik reeds mijn evenwicht terug gevonden en de rest zal wel volgen."
 • "Als de dokters nu nog dit week-end tot een akkoord komen zal ik binnenkort Belgie weer onveilig maken. Tot straks."

Op 4 juli opnieuw een mail: Eric is terug in 't land. Hij ligt in het AZ te Jette. Heb er op 6 juli naar gebeld: de "moral" is in orde, voorlopig toch. Hij beseft echter beter dan wie ook dat de weg terug lang en moeilijk zal zijn. En van trompet spelen is momenteel geen sprake: zelfs al zou zijn rechterhand opnieuw meewillen (of desnoods leert hij links spelen), dan nog moet er eerst zekerheid zijn dat de uitgeoefende druk van een trompet die tegen de mond geperst wordt (hoe hoger de noot, hoe harder er geduwd moet worden) geen risico inhoudt. 

 

   En toch moeten we positief blijven denken: ten eerste mag je van geluk spreken als je een beroerte overleeft. Ten tweede is zijn karakter er blijkbaar ongeschonden uitgekomen, evenals de vitale functies zoals spraak, zicht, gehoor,... En het meest hoopgevende: na 3 weken kan hij al opnieuw stappen, en hebben de "fisioos" hem beloofd dat zijn arm ook weer zal functioneren, afgaande op de huidige indicaties. Alleen de termijn is onbekend.

21 juli - mensen die Eric willen gaan bezoeken in 't hospitaal: vraag niet naar zijn kamernummer, vraag naar de kantine. Met andere woorden: zijn karakter is inderdaad ongeschonden... enfin, 't is toch niet verergerd....

Wij moeten ondertussen wel verder. Gisteren hebben we dus voor het eerst gerepeteerd met Joeri, onze interim-trompettist. Meer details over hem: come and see next week. Het zag er in elk geval al goed uit. Nu nog Willy zien te localiseren (al wekenlang onvindbaar en onbereikbaar - zit waarschijnlijk ergens in Spanje achter de vrouwen) en we kunnen weer voort.

 

 
  Juni 2000 : nog meer slecht nieuws... topjuli 2000mei 2000januari 2000
 

 

 

Juni had een kalme maand moeten worden, met slechts 1 optreden begin van de maand, en daarna een verdiende vakantie voor enkelen onder ons. Zo trok Eric bijvoorbeeld voor tien dagen naar Engeland. Zijn verblijf is er echter ongewild wat langer uitgevallen: hij is er namelijk getroffen door een beroerte, met een gedeeltelijke verlamming tot gevolg. Trompet spelen is momenteel uitgesloten.

Voor de groep is dit een zware slag, voor hemzelf is dit echter een katastrofe. Naast de medische problemen zijn er de professionele (zeker als zelfstandige), de psychologische, en natuurlijk het (voorlopige?) stopzetten van de muziek. En als er iemand is die puur voor het plezier muziek speelt, is het Eric wel.  

Eric Hernalsteen

 

 

 
    Mei 2000 : the show must go on topjuni 2000april 2000januari 2000
 

 

 

In het achtjarig bestaan van deze groep hebben we veel mensen leren kennen, en samen veel dingen meegemaakt. Voornamelijk veel plezier gemaakt (en af en toe wat gevloekt): optredens op de meest onmogelijke plaatsen, verjaardags- en trouwfeesten, enkele dagen samen aan zee, barbecues met de families erbij, enz. Het voelde dan ook vreemd aan om plotseling samen naar een begrafenis te moeten gaan van een naast familielid van één van ons, iemand die we bovendien zelf al enkele keren tijdens en na optredens hadden leren kennen en waarderen. Je staat er gewoon niet bij stil dat dit blijkbaar ook kan gebeuren. 
En toch hebben we de avond ervoor nog een optreden afgewerkt. Tijdens deze gelegenheid heeft Dirk Verbrugge een poging ondernomen om het "Guiness Book of Records" te halen: een solo inzetten met een noot, om 24 maten later (dat zijn 2 chorussen verder) diezelfde noot af te ronden. Hij moest daarna wel 2 minuten aan de zuurstoffles. En die rode kop gaat wel over, zegt zijn huisdokter.
HELP, CENSUUR !!  Hans heeft een blik geworpen op deze pagina, meer bepaald op de passage waar ik vermeld dat we in 8 jaar nog maar 2 eigen nummers hebben geschreven. Hij vindt dat ik dat niet mocht zeggen. Zodus: 't is inderdaad niet waar. 't Zijn allemaal leugens! RODDELS! Heel deze pagina trouwens, allemaal grove roddels...

 

 
    April 2000 : koerswijziging topmei 2000maart 2000januari 2000
 

 

 

Wat meer uitleg over de laatste veranderingen: de oorspronkelijke bedoeling van de blazerssectie was om ze occasioneel in te zetten, als de omstandigheden het toelieten. We gingen daarvoor twee setlists opstellen, 1 met en 1 zonder blazers. Na enkele maanden zijn we echter tot de conclusie gekomen dat we moesten kiezen: ofwel "The Horny Sexion" volledig integreren in de groep, ofwel terug met z'n vijven gaan spelen. Die 2 aparte repertoires bleken immers te hoog gegrepen, het is al moeilijk genoeg om er één deftige op te bouwen.
 
   En de keuze was vlug gemaakt: de drie blazers passen qua karakter perfect in de groep, ze komen graag spelen bij ons, en wij zouden het zelf moeilijk hebben om sommige nummers opnieuw te gaan spelen zonder die specifieke bluesy sound. Zodus: Bad Luke & The Happy Few is sinds begin 2000 een achtkoppige band.

Gevolgen voor de boekingen: om 8 muzikanten op te stellen heb je vooreerst plaats nodig op een podium. Vervolgens is er het (eeuwige) probleem van de versterking: drie bijkomende (akoestische!) instrumenten versterken doe je niet in een handomdraai. Een reeds aanwezige PA is dus wenselijk.  
 

We zijn realist genoeg om te beseffen dat het aantal optredens hierdoor zal teruglopen, want we beperken ons in de praktijk tot festivals en echte muziekcafé's en -clubs die de nodige infrastructuur hebben. En om in dit circuit een plaats te verdienen zullen we weer hard moeten werken tijdens de repetities, plus enkele goeie prestaties neerzetten op de festivals die we nu al kunnen spelen (zie de kalender).     Minder optredens betekent echter ook dat we eindelijk tijd zullen hebben om het repertoire uit te breiden, te vernieuwen, en vooral om eigen nummers te gaan schrijven. Want twee eigen nummers in het 8-jarig bestaan van de groep is wel een zeer magere oogst...

 

 
    Maart 2000 : geen tijd... topapril 2000februari 2000januari 2000
 

 

 

geen tijd om website aan te passen - stop - elfendertig partituren te maken - stop - repertoire aanpassen aan blazerssectie - stop - zie belangrijke informatie op pagina Info - stop

 

 

 
    Februari 2000 : back on stage topmaart 2000januari 2000
 

 

 
Zaterdag 12 februari 2000: Ceciliazaal in Wolvertem
We hadden hier vorig jaar al gespeeld, het was trouwens bij die gelegenheid dat we onze huidige tenorsax Dirk Verbrugge voor het eerst aan 't werk zagen (in het voorprogramma). 
Dit jaar werd het voorprogramma verzorgd door "Blues on Tuesday" (zo heten ze tenminste voorlopig), dat een verzameling oude rotten uit het plaatselijke bluescircuit (Willy Nilly, Blues-O-Matics, ...) bleek te zijn, en dat hier zijn allereerste optreden deed na 18 maand repeteren en nummers schrijven. Resultaat: we waren zeer onder de indruk. Als die gasten zo voortdoen spelen wij volgend jaar in HUN voorprogramma... 

En hoe zat het dan met ons optreden ? Awel, 't was weer ambiance in de keet (anders zou ik hier niets over schrijven natuurlijk...), dus Hans in volle euforie, met alle gevolgen vandien. Uitlopende solo's, blazers die hierdoor lichtjes hun weg verloren in de partituren om dan op wonderbaarlijke wijze weer op hun pootjes terecht te komen, alle aanwezige bevriende muzikanten mee op 't podium (o.a. enkele fantastische harmonica-interventies van Karel Meganck van The Night Time Heroes), elfendertig bisnummers, ...

 
Ik ben in de prijzen gevallen! Ik heb namelijk een gratis internettoegang genomen bij Wanadoo (zat bij de CDRom van de "3 Suisses" alstublieft...), heb uit kuriositeit heel de Bad Luke Homepage ge-upload naar mijn webspace bij Wanadoo, en hebben ze mij daar toch niet in hun Top 5 van de maand februari gezet zeker! Ik zie het resultaat aan mijn visitor counter: vanaf eind 02/2000 vertoont die een serieuze Viagra-opstoot. Bovendien heb ik daarmee een uurwerk gewonnen. Kreeg ik direkt langs alle kanten te horen:
"betekent dit dat je vanaf nu op tijd gaat komen op de repetities?"
Onnozelaars...

 

 
    Januari 2000 : daar gaan we weer topfebruari 2000
 

 

 

De laatste weken van '99 waren vrij kalm voor Bad Luke, maar we gaan er nu opnieuw werk van maken. Er zijn al verschillende optredens vastgelegd voor 2000, de blazerssectie zal nog meer geïntegreerd worden in de groep, er wordt nu ook gesproken van de gezamenlijke aankoop van een nieuwe P.A., en Dirk Verbrugge heeft zich een gloednieuwe tenorsax aangeschaft. Kortom: we zijn weer vertrokken.

Wat betreft die nieuwe sax van Dirk: dat was eigenlijk een misverstand. Zijn vrouw zegt hem dat "de sax niet meer is wat het geweest is". Dirk dolblij naar de winkel, denkende dat ze haar zegen geeft om een nieuwe te kopen. Terug thuis zegt zijn vrouw: "Wat ?!? Een nieuwe sax ?? Zijdegijzot ?!?" 
Om het kort te maken: Dirk had een klinker verkeerd verstaan. 

 

PE03257A.gif (4096 bytes)

Archief van 1997
Archief van 1998
Archief van 1999
Terug naar vandaag

 

Home | Welkom | Wie | Wat | Wanneer | RoddelsLinks | Info | Guestbook


20-Sep-2006

© - Dirk Maes

Hits: Hit Counter