PE03257A.gif (4096 bytes) De laatste nieuwtjes, concertverslagen, en bij gebrek aan nieuwtjes de laatste roddels (welke muzikant nu weer met welke muzikantenvrouw is gaan lopen en dergelijke): kortom, dit is de Bad Luke rioolpers. Als je hier niet genoeg van krijgt, kan je ook het archief gaan uitpluizen...:

Archief van 1997
Archief van 1998
Archief van 1999
Archief van 2000-2001

 

 

 

 
  Augustus 2003: nog altijd op apegapen topmaart 2003augustus 2002
 

 

 

We zitten zonder repetitielokaal. Thierry en Chantal zijn namelijk gestopt met The Relax, dus staan wij weer op straat, tot groot genoegen van de geburen: "(toek toek toek) ET NOS AANFAANTS, ILS PEUVENT DOERMIER SILVOEPLEE?!?!!" .

Als er iemand een geschikte lokatie kent in de omgeving van Brussel?


Verder lijkt Bad Luke momenteel meer op een immobiliënkantoor: ik ben aan 't bouwen, El Vits aan 't verbouwen, Joeri aan 't verbouwen, en Joël is zoekende.

Willy daarentegen heeft zijn gezicht laten verbouwen: hij is onlangs gesignaleerd met baard. Op ne moto dan nog...

En Saxy D heeft op jammerlijke wijze de vacature bij de Paters Trappisten in Westmalle mislopen. Hij is wel van werk veranderd, maar de stoemerik zit weer in de IT-branche, namelijk hier: http://www.psytech.be


 

 

 
  Maart 2003: op apegapen topaugustus 2003februari 2003augustus 2002
 

 

 

't Is weer oorlog in de wereld. 

Verder is er deze maand omzeggens niks gebeurd. Met de groep bedoel ik dan. Volgende winter misschien beter de vakanties op mekaar afstemmen: eerst was Joeri gaan skiën, daarna Hans, en nu zit El Vits weer in't buitenland. Gevolg: niks repetities.

Enfin, dat geeft ne mens de gelegenheid om ook 's op donderdagavond (onze vaste repetitieavond) thuis voor de TV te blijven, om te zien wat we heel die tijd missen. Aha, Idool 2003 Extra ! Bra-him, Bra-him !!! 
Oei, dat klinkt als een Irakese strijdkreet, sorry George.

Rond middernacht wordt het echter zeer interessant. Afstemmen op Nederland 3, voor de lichtjes fantastische reeks over de geschiedenis van de Jazz, van Ken Burns. Willy had mij ooit gezegd dat hij nooit voor 2 uur 's nachts gaat slapen, en dat ik hem gerust om middernacht mocht bellen om hem op één of andere interessante TV-uitzending te wijzen. Zo gezegd zo gedaan, en effectief, Willy lag nog niet te slapen. Maar de brave mens heeft zo zijn prioriteiten: "Ja Dirk? Een reportage over de geschiedenis van de Jazz? Awel dat zal niet gaan, ik moet nog naar de sexfilm op Canal Plus kijken."

Ja zeg... En wat dan te denken van Saxy D : "ik vergelijk muziek met sex. Dus als 't donderdag geen repetitie is, kan ik evengoed in 't klooster gaan...". 't Schijnt dat ze bij de paters Trappisten in Westmalle een Supervisor Maintenance & Repair zoeken. Afdeling Toog, Vat & Tap.

Voor de Jazz-liefhebbers, hierover ging het: 


 

 

 
  Februari 2003: luister naar de nieuwe demo topmaart 2003januari 2003augustus 2002
 

 

 

De nieuwe demo staat al gedeeltelijk online. Je vindt hem hier

El Vits is momenteel bezig met het grafisch werk (hoesontwerp en dergelijke), en misschien wordt er nog een extra opnamesessie voorzien voor nog een nummer of drie, maar toch zouden we heel binnenkort een afgewerkte demo willen presenteren aan dees planeet. Enfin, zoals Hans het uitdrukte: "... 't is om weg te geven aan organisatoren, radio's, lieven, familie, beenhouwerij De Valck, ..."

Wat dan weer volgende onverwachte reactie opleverde van Saxy D
"lap, 't zit er hier thuis weer tegen: "... HEDDE GIJ NE CD GEMAAKT VEUR A LIEF??? WACHT TOT IK DIE ROS TEGENKOM !!!" 
En zegge dat ik geen ros lief heb..."

Blijft de vraag wat hij juist bedoelt: "ik heb geen ros lief", dan wel "mijn lief is niet ros". Een echte diplomaat, onze Saxy.


Sinds deze websaait ge-host wordt bij Featureprice.com , hebben we er een leuke statistiek bij, namelijk de lijst van zoekwoorden die surfers ingetikt hebben om op onze website binnen te sukkelen. Het doet mij bijvoorbeeld zeer plezier als mensen bij ons terechtkomen omdat ze aan 't zoeken waren naar dingen zoals "Don Leslie", "Hammond B3", "keyboard magazine", "boogiewoogie" of "James Booker".

Daarentegen, de grapjassen die op zoek waren naar volgende onderwerpen moeten wel een beetje ontgoocheld geweest zijn:
  - "geslachtsverandering" 
  - "lelijkaards"
  - "madammen website"
  - "pieds qui puent"
  - "pieds qui puent traduction"
  - "striptiseuse a domicile"
  - "xavier de baere"
  - "kazoo clips"

en tenslotte de allerbeste:
  - "un homme une femme fon le saxe" (sic!)

 

 

 
  Januari 2003: nieuwe demo op komst !! topfebruari 2003december 2002augustus 2002
 

 

 

Donderdagavond 02 januari en zaterdag 04 januari 2003, ergens in een koude kelder te Overijse: opnames van onze nieuwe demo. Veel minder ambitieus opgevat dan de vorige demo (in 1999): allemaal tegelijk spelen in één kot, alles opgenomen in één take (zonder overdubs of knip-en-plak-werk), op 2 sporen. In totaal een stuk of 8 nummers, waaruit we achteraf de beste gaan selecteren en er eventueel enkele live-opnames zullen aan toevoegen van een nog te spelen concert, ergens begin februari (indien bruikbaar uiteraard). Met dank aan klanktechnicus van dienst: Tim Janssen, zoon van Alain Bas. En aan ?? voor het terbeschikking stellen van z'n kelder. En uiteraard aan Hans z'n madam voor de catering.

Zeer vermoeiende bezigheid trouwens, vooral de zaterdag: beginnen om 14:30h, en eindigen om 21:30h zonder één onderbreking. Maar liefst 7 uur aan een stuk musiceren, luisteren, herbeginnen, opnieuw luisteren en opnieuw herbeginnen. 


Anekdote (1) : donderdagavond hebben we eigenlijk heel de avond besteed aan het zoeken van de juiste balans, zowel binnenin de opnameruimte (betonnen kelder!) als op de tape. Resultaat: om 11 uur 's avonds hadden we nog niks echt bruikbaar op tape staan, ondanks 20 pogingen om "Rocks in my bed" deftig op te nemen (een trage, delicate en qua arrangement redelijk complexe song, naar onze normen tenminste). Altijd loopt er wel iets mis, teveel van dit, te weinig van dat, Joël die op een micro klopt in plaats van op z'n drum, tempo dat teveel afdrijft, een gemiste noot in een solo, enz. enz.

Wij dus voor de zoveelste poging opnieuw begonnen aan "Rocks in my bed", deze keer met een goeie balans, met een goeie intro, eerste strofen goed doorgekomen, tempo lijkt konstant, solo's ook in orde, iedereen begint zichtbaar te hopen dat het eindelijk gaat lukken, laatste refrein ook doorsparteld zonder kleerscheuren, opmaken voor de finale: eindigen op één lange noot en samen "outfaden" ... ja ... we zijn er bijna ... nog 2 seconden aanhouden ... plotseling ...

 "PFWEIIITTT.... KLETTER-DE-KLETTER... BOENK.... GODVERDOEMME !!!"   

De sourdine uit Joeri z'n trompet gevallen.


Anekdote (2) : zaterdagnamiddag, take elf-en-dertig van weet-niet-meer-welk nummer, middenin de opname wordt ik gewaar dat er aan mijn rechterzijde plotseling iets niet klopt, alsof er iets is weggevallen in de klank, ik kijk dus naar El Vits (logisch: is de enige die aan mijn rechterzijde zit), die kijkt op zijn beurt naar de anderen, ik val stil, iedereen valt stil en vraagt mij wat er gebeurt.

Ik vraag een beetje bedremmeld aan El Vits waarom hij gestopt is met spelen. "Gestopt met spelen? Maar ik WAS niet aan 't spelen, ik doe nooit iets in die passage!!"

"Tiens, da's kurieus" denk ik, terwijl ik duidelijk voor aap begin te staan. Ik vind dus maar iets uit "dat er plotseling toch iets raar klonk aan mijne rechterkant...".

Bon, herbeginnen dan maar. "Take twaalf-en-dertig ! Stilte !! " A-One, a-two, a-one a-two three four ... En dan valt mijne frank : 't was mijn eigen elektrische piano die geen klank meer produceerde. Ongelooflijk maar waar: ik zat daar dus lustig verder te tokkelen alhoewel mijn piano niet meer reageert, en het enige wat ik opmerk is dat er "aan mijn rechterzijde precies iets mankeert" en dus de gitarist beschuldigend aankijk. 

Heb mij nog niet vaak zo belachelijk gevoeld.

 

 

 
  December 2002: Jamsession !! topjanuari 2003augustus 2002augustus 2002
 

 

 

Teneinde de werklast voor het onderhoud van de website een beetje te verdelen, heeft Hans himself de pen ter hand genomen, en het onderstaande, uitermate objectief stukje geschreven :

 

(nvdr: zeg Boekes, waddadde naa weer gepaft joeng?)


click: [medium size]  [large size]

 

" Zondag 08/12/2002 Jamsession @ The Relax,

Wat een afsluiter van het jaar. Bad Luke does The Relax in Vilvoorde met een superjam onder het motto: "When giants meet !!!".

En giants waren er aanwezig. Hebben meegejammed die avond: 
Jo Tuyaerts; zanger-gitarist van Steppin' Out - Smooth as always 
Guy Ernaelsteen; bassist van Steppin' Out - Looks like he plays => sharp 
SuperMario; Jumpjivin' boogie & swing bluesharp 
Sto; Mad guitar from the hart 
The Robberechts Brothers; 4-voiced, close harmony backing vocals 
The Pappa Jos Band: Everyone loved them Rosse; How raw can you sound? Etc…, etc…

Teveel om op te noemen. Jong en oud hebben meegespeeld die avond. Er was een jongetje bij van rond de 10 jaar die een aantal nummers heeft meegedaan op de drums. Keep up the good work my boy.

Het was een gedenkwaardige avond, met een overvolle kroeg, waarna Bad Luke himself huiswaarts is moeten gevoerd worden (dit zegt genoeg).

Wie waren er nog aanwezig? Muzikanten van allerlei pluimage, vrienden en fans van Bad Luke & The Happy Few, The Zenne-Dyle Chapter, onbekenden (maar daarom niet minder beminden) dewelke na verloop van tijd fan zijn geworden, enz, enz,....

Graag hadden we ook Chantal en Thierry bedankt voor het kostenloze ter beschikking stellen van de repetitieruimte en ook om ons de jam te laten doen in hun kroeg.

Schrijf al maar op !!! Zondag 14 December 2003 in The Relax: Superjam met Bad Luke & The Happy Few. "

 

   

De week erna had blijkbaar niemand goesting om tijdens de repetitie zijn instrument uit te pakken en op te stellen, dus zijn we beginnen brainstormen in plaats van repeteren.

Vaststellingen:

  • onze meest recente demo is al weer bijna 4 jaar oud
  • is ook niet echt representatief meer voor hetgeen Bad Luke tegenwoordig doet (Horny Sexion toegevoegd)
  • voldeed trouwens sowieso niet helemaal aan de verwachtingen die we er toen in gesteld hadden
  • meer en meer mensen vragen ons wat we ter beschikking hebben qua audio-materiaal (omzeggens niks)

Konklusie:

  • we gaan een nieuwe demo maken ...
  • die ongeveer niks mag kosten (slik) ...
  • die toch "proper" genoeg klinkt om ermee naar buiten te komen ...
  • die vooral moet duidelijk maken aan concertorganisatoren wat ze mogen verwachten door ons te boeken.

  

 

 
  Augustus 2002: Lucky Luke & The Lucky Few featuring Fritz Fits !!! topdecember 2002
 

 

 

 

Xavier De Baere bestaat echt! En hij presenteert kermisfeesten in Oppem!! "Inderdaad Dames en Heren, hier zijn ze dan, de ongelooflijk fantastische... Lucky Few And... Neen : The Bad Few & Lucky Company, ... neen ik bedoel natuurlijk Lucky Luke & The Lucky Few!!! Met aan de gitaar Fritz Fits !!! "
't Was daar bovendien een fameuze cultuurschok die tweede augustus in Oppem, de voorgaande acts waren namelijk van een ietwat ander genre. Zelf hadden we het plezier om efkes samen te spelen met Oppemnaar Firmin Timmermans, bekend van o.a. de LSP-Band. Hij zong "You can leave your hat on", en zoals gewoonlijk was het weer ne vent uit het publiek die zich geroepen voelde om te gaan strippen. Allee zeg, ladies, juffrouwen en madammen... Misschien moeten we dan toch "Lucky Luke & The Vôaal Jeannetten" gaan heten.

Hans - Firmin Timmermans
  

Het mag dus duidelijk zijn: we leven nog altijd. Met Joël Meurisse aan de drum. Die trouwens zijn familienaam waardig draagt: in 't voorjaar is hij er "nog eentje gaan maken" : 't is een jongetje, heet Seppe, en houdt papa 's nachts uit zijn slaap waardoor papa komt uitrusten achter zijn drumstel tijdens de repetities.

Zelf heb ik momenteel weinig tijd om de website te onderhouden, voornamelijk wegens bouwplannen. We doen ons best...
 


Afdeling personalia: begin dit jaar is Chris 40 jaar geworden, en Willy 65 astableeft. Maar om te bewijzen dat hij nog niet denkt aan pensioen, heeft hij zichzelf getrakteerd op een gloednieuwe baritonsax. En Hans is weer van 't straat. 

 

  

Archief van 1997
Archief van 1998
Archief van 1999
Archief van 2000-2001

 

Home | Welkom | Wie | Wat | Wanneer | RoddelsLinks | Info | Guestbook


20-Sep-2006

© - Dirk Maes

Hits: Hit Counter